Test: Pukka te – cool mint green

Pukka cool mint green

I dag skal jeg teste den økologiske grønne te fra Pukka med mint: ”Cool mint green”. Pukka te koster cirka 1270 kr. kiloet.

Som jeg tidligere har nævnt i et indlæg, så kan jeg dufte teen allerede inden jeg åbner pakken – og det synes jeg er ærgerligt, fordi det kan påvirke oxideringen af teen. Det er en te som hurtigt skal over i tedåser. Læs min guide til opbevaring af te.

I pakken er der 20 papir-indpakninger og det dufter virkeligt dejligt af mint. I hver indpakning er der almindelige tebreve. Pukka cool mint green består af 70% økologisk grøn Sencha te og 30% økologiske grønne mynteblade (mentha spicata). Pukka beskriver på deres hjemmeside, at Sencha teen kommer fra Kina og på deres pakke står, at myntebladene kommer fra Ægypten.

Som altid er jeg nysgerrig på indholdet i tebrevene og sprætter et tebrev op.

Pukka Cool mint green tepulver

Teen har nok en gennemsnitsstørrelse på 1 mm. Så den er meget mindre i virkeligheden, end som det umiddelbart ser ud på dette foto taget med zoom. Pukka beskriver på deres pakke, at de bruger “Whole leaf”, men det betyder ikke andet end, at de bruger hele blade te, inden de finhakker dem og putter dem i poser.

Jeg smager på den tørrede te og den smager både af mynte og lidt nøddeagtigt, samt en smule bitter. Den smager godt! Og som jeg tidligere har nævnt, så er dette den rene vare af grøn te, og jeg vil selv bruge dette indhold til min madlavning.

Så er vi kommet til tilberedningen!

Pukka beskriver tilberedningen sådan: ”infusing in freshy-boiled water for at least 3 minutes”. Jeg bruger et brev til en stor kop te. Teen er smuk gul.

Pukka cool mint green tefarve

Pukka cool mint green dufter af mint og smager harmonisk af mint med den grønne te som en solid baggrundsmag, som man ikke lægger så meget til, men som man ville lægge meget mærke til, hvis den ikke var der. Teen er sød, rund og er slet ikke bitter. Og selv om jeg lader tebrevet blive i min kop, så kommer der ingen bitterhed frem. Mintsmagen er hverken for lidt eller for meget – den er helt tilpas. Det er en virkelig lækker te!

Da restindholdet i Pukka tebrevet er økologisk, fiberrigt og med tilbageværende sunde indholdsstoffer, så kan man med fordel bruge teen i en gryderet eller andet, hvis du alligevel har noget i kog.

Pukka cool mint green får fem ud af seks tekopper – og kommer med i oversigten over dejlige blandende grønne teer. Se også alle de andre slags grønne teer, som er testet som gode teer. Jeg har fundet et sted, hvor prisen er god på Pukka cool mint green og hvor man allerede ved 100 kr. får gratis fragt. Køb eventuelt også nogen af de andre gode teer, som jeg anbefaler.

Se Pukka cool mint green te hos Helsebixen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *