Test: Matcha tepulver

Clearspring Matcha

I dag skal vi lave en interessant test med 3 forskellige slags Matcha tepulver. Hver for sig kan de være svære at adskille fra hinanden, men op mod hinanden bliver grænserne tydeligere. Med i testen er den testede økologiske Premium grade Matcha fra Clearspring, som vi testede sidst – til en kilopris på 2450 kr., og så en tilsvarende fra Clearspring, blot som Ceremonial Grade – til en kilopris på 4630 kr. (billede foroven) og endeligt økologisk Premium grade fra det franske firma Hildegarde de Bingen til en kilopris på 1670 kr. (billedet forneden). Alle 3 produkter kommer naturligvis fra Japan.

Matcha tepulver

Firmaet Clearspring kom jeg ind på i sidste indlæg på bloggen. Firmaet Hildegarde de Bingen er et fransk firma, som markerer sig på økologi og at deres produkter skal være så autentiske, at de kan tilfredsstille folks sanser.

Matcha tepulver kan groft deles ind i tre typer kvalitet. En ingrediens kvalitet, hvor man typisk bruger tepulveret til madlavning. En bedre Premium kvalitet, som både kan bruges til drikke og madlavning, og så en Ceremonial kvalitet kun til unik tedrikning, hvor det kun er de fineste og mindste blade fra den yderste top af de tebuske, som har været mest i skygge, som bruges.

Clearspring, Ceremonial Grade

Clearspring, Premium Grade

Hildegarde de Bingen, Premium Grade

Alle tre Matcha Tepulver er pakket hermetisk ind i luft- og lystæt emballage. Den ene, Ceremonial Grade fra Clearspring, er yderligere pakket ind i en lufttæt metaldåse, som både har plastik og metallåg. En meget lækker lille sag!

Duftmæssigt, er den som skiller sig mest ud Clearspring Ceremonial Grade. Den har en meget stor intensitet i sin duft.

Når jeg smager på tepulveret, så smager det overordnet af en kombination af grøn te, tang og sødme. Begge tepulver fra Clearspring smager dog lidt flødeagtigt, men Premium Grade fra Clearspring skiller sig ud med, at den smager svagt bitter. Ceremonial Grade fra Clearspring har en stor intensitet i sin smag. Tepulveret fra Hildegarden de Bingen har ikke denne flødeagtige smag og har heller ikke nogen bitterhed. Den smager græsligt og er som Clearspring Ceremonial Grade meget blød og rund i smagen.

Matcha tepulver

Hvis jeg sammenligner farven på tepulveret, så er den som skiller sig mest ud med en meget mere klar grøn farve; Clearspring, Ceremonial Grade (skeen til venstre). Det passer med forklaringen på, at Ceremonial Grade er de blade, som har været mest i skygge. Clearspring, Premium Grade (skeen i midten) og Hildegarde de Bingen, Premium Grade (skeen til højre) minder en del om hinanden i farven.

Jeg tilbereder de tre forskellige Matcha teer. Clearspring, Ceremonial Grade, er den som skiller sig ud i farven ved at være mere klar og dyb grøn. Det er også den der dufter mest af sødme og mindst tangagtig.

Så skal der smages!

Clearspring, Ceremonial Grade smager helt helt fantastisk. Den har denne flødeagtig smag, er ikke bitter på nogen måde, og så er den så silkeblød og virkelig behagelig og tilpasset sød. Det er en meget harmonisk smag i den helhed!

Clearspring, Premium Grade har som tidligere beskrevet også denne flødeagtig smag og er også meget blød. Det er den Matcha te som er mest sød. Den har en lille snært af bitterhed i ganen, når man drikker den. Det er en god Matcha te, som med sin sødme egner sig til mange opskrifter med Matcha pulver.

Hildegarde de Bingen, Premium Grade er overraskende enkelt og rigtig god! Den er mindre flødeagtig end de to andre, men har forsat blødhed over sig. Den er slet ikke bitter på nogen måde, har en behagelig og tilpasset sødme. Det er nok den Matcha te, som med sin enkelthed læner sig mest ind over en almindelig grøn te.

Det er bestemt tre meget forskellige Matcha teer. Op mod hinanden har Clearspring, Ceremonial Grade, og Hildegarde de Bringen et tæt løb – men der er alligevel ingen tvivl om, at den bedste matcha er Clearsprings. Denne Matcha te tilbyder stor smagsintensitet i perfekt harmoni. Sjældent har jeg smagt noget så silkeblødt!

Clearspring, Ceremonial Grade får den ære, at være GreenTEA´s først grønne te der løber af sted med 6 ud af 6 mulige tekopper! Clearspring, Premium Grade som er en god Matcha får 4 tekopper, og Hildegarde de Bingen, Premium Grade som har den billigste kilopris, får 5 velfortjente tekopper!

Clearspring, Ceremonial Grade kan incl. fragt købes billigst her hos
Helsebixen og uden fragt billigst her hos Helsehelse.

Hildegarde de Bingen, Premium Grade kan købes billigst her hos Helseplus eller her hos Helsebixen, hvis du vælger et lille tilkøb på et par kroner, da du så får gratis fragt.

Clearspring, Premium Grade kan du læse om i det tidligere blogindlæg, hvor der henvises til billigste pris.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *