Test: Hampstead Tea London – organic green tea

 

Hampstead Tea London

I dag handler det om en test af økologisk grøn te i breve fra Hampstead Tea London. Navnet på teen er “organic green tea”. Hampstead er en del af London, hvor firmaet holder til, men alle deres teer kommer fra Darjeeling, en by i Indien, som ligger ved foden af Himalayabjergene i højder mellem 2.000 og 3.000 meter. Teen har også et biodynamisk mærke og fairtrade – og det beskrives på æsken, at teen er håndplukket. Æsken indeholder 25 tebreve og kiloprisen er cirka 700 kr.

Jeg glæder mig til at smage denne økologiske indiske te fra bakkerne ved Himalaybjerget. Pakken er desværre ikke lufttæt, hvilket lader en svag duft af grøn te vandre ud af pakken. Hvert tebrev er pakket ind i papirpose. Jeg åbner en papirpose og dufter til et tebrev – og det dufter herligt af hø.

Som altid bliver jeg nysgerrig på indholdet i teposen og klipper den op!

Hampstead Tea organic green tea leaves

Teen består cirka af 30% teblade-pulver og teblade-stykker op til 1 cm – samt en lille tekugle. Teen er som altid dampet og efterfølgende tørret. Når jeg smager på teen i denne form, så får jeg en lidt sød blomstersmag i munden og bagefter kommer der en medium stærk bitter smag som fylder munden. Farven på den hakkede te er en mørkere grøn over i brunlige nuancer.

For tilberedning vejleder Hampstead Tea: “infuse one sachet per cup in freshly boiled water for 3 minutes” – hvilket jeg prøver. Teen får en indbydende gylden farve og har en svag sød duft.

Hampstead Tea London teacup

Så skal der smages!

Teen har en kraft smag og er dejlig sød og rund i smagen – og så har den en mild til medium bitterhed over sig, som forbliver i munden som eftersmag. Jeg er ikke helt vild med for meget bitterhed, men jeg synes alligevel, det er en udmærket te med den særlige søde smag. Den får 4 ud af 6 mulige tekopper.

Da teen er økologisk, kan du skrive dig bag øret, at du også kan bruge tebladene direkte i madlavningen, der hvor du ønsker at give maden lidt unik karakter eller som smag i en salatdressing. Smagen i denne grønne te egner sig også til at lave drinks med, drinks som kalder på sødme og lidt bitterhed i eftersmagen.

Prisen for 50 g Hampstead Organic green tea ligger på omkring 35 kr. Man kan godt finde den 2-3 kr. billigere, men så betaler man også fuld fragt. Jeg køber teprodukter som disse hos Helsebixen, fordi butikken allerede ved 100 kr. giver gratis fragt (andre butikker har fri fragt ved 500 kr. eller ingen fri fragt). Jeg køber derfor lidt ekstra te og slipper for fragtomkostninger. Se Hampstead organic green tea.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *