Test: Grøn Chi The med hvidtjørn, Natur Drogeriet

Grøn Chi The

Så er turen kommet til Grøn Chi The fra Natur Drogeriet. Denne te vandt i 2005 en smagstest blandt en gruppe af grønne teer, så nu er det tid for en ny test af dens smag år 2015. Kiloprisen på Grøn Chi The er 365 kr.

Teen består af ”Grøn the” og ”hvidtjørnblade m. blomst”. Jeg har forespurgt hos Naturdrogeriet, hvilken grøn te de putter i, samt hvad blandingsforholdet med teen og hvidtjørnsbladene er, men indtil videre har jeg ikke fået svar. Et umiddelbart gæt på blandingsforholdet vil være, at der er 95% grøn te og 5% hvidtjørnsblade i.

Duften er hermetisk lukket inde i en kraftig gennemsigtigt plastik emballage, og det er godt! Det er tydelige at se, at det er større stykker af teblade, end man typisk oplever, som er pakket i posen.

Grøn Chi The blade

Når jeg åbner tepakken kommer der en virkelig dejlig og kraftig duft af både hø og tang. Jeg kan ikke helt beslutte mig for, om den også dufter svagt røget. Farven på teen en almindelig smuk grøn-te farve.

Så skal teen tilberedes.

Der står på vejledningen, at man skal anvende ”1-2 tsk. te pr. kop kogende vand eller 70-80 grader varmt vand”. ”Trækketid 3-5 minutter” og ”sies med tefilter”. Her skal jeg tilføje, at hvis man ønsker at bevare de sunde effekter ved grøn te, som hedder catechiner, og som er polyphenoler og antioxidanter, så skal man på ingen måde overveje at hælde kogende vand over teen! Oveni skal du huske på, at bitterstoffer og smag træder kraftigt frem ved høj temperatur og denne te, som umiddelbart dufter kraftigt i forvejen, vil blive endnu mere kraftig. Jeg bruger 1 tsk. te i min kop til 80 grader varmt vand.

Grøn Chi The kop

Teen dufter kraftigere end andre grønne teer, jeg har duftet til og giver mig associationer til noget røget, måske hen mod en sort te. Teen er smuk gul. Jeg sier teen og ser, at denne ene teskefuld blade fylder meget i mit filter. Det er nogen relativt store teblade. Det kan jeg godt lide!

Så skal der smages!

Denne Grøn Chi The har en meget meget speciel smag. Den er kraftfuld med en anelse af en nødde-mandelsmag og noget røget, den er sød og er på trods af denne fyldige smag slet ikke bitter. Nogen grønne teer er meget milde og med forfinede smagsnuancer, denne er næsten modsat med kraft og næsten maskulin smag. Jeg får associationer over til en mørkere te, hvor jeg forsat kan fornemme grøn te og så tilsat sødme og mindre bitterhed. Den passer perfekt til et glas portvin eller en sød kage! Det er en meget overraskende grøn te. Jeg vil gerne anbefale dig denne te, fordi den er meget harmonisk og karakterfuld i sin smag. Den får 5 ud 6 mulige tekopper!

RESUME: En overraskende harmonisk og kraftig tesmag fyldt med sødme og uden bitterhed.

Grøn Chi The kan du købe til en god pris, med gratis fragt allerede ved 100 kr. og med et spændende udvalg af grønne teer her: Køb Grøn Chi Te

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *