Test: ActiGreen – Original Green Tea Powder

ActiGreen Original Green Tea Powder

I dag tager vi fat på en ny testkategori – nemlig grøn te ekstrakt. Te ekstrakt er som en kop tilberedt te, hvor man har fjernet vandet og tilbage er der et pulver, som består af de ting, som er trukket fra teen ud i vandet.

Du kan læse mere om ekstrakt processen, og hvad du skal være opmærksom på, under informationen om grøn te ekstrakt.

I dag testes ActiGreen – Original Green Tea Powder, som er et økologisk ekstrakt pulver. Det kommer fra firmaet PharmaGreen, som er ejet af det danske firma Bidro. Pakken kommer med 40 doseringsbreve på hver 1 gram. Kiloprisen er cirka 2300 kr.

På firmaets hjemmeside oplyses, at te ekstrakten fremstilles af grøn te fra Indonesien og Kina, og at selve ekstrakten fremstilles i Tyskland. På pakken oplyses det, at hvert brev på 1 gram (1000 mg) indeholder 165 mg catechiner, 75 mg EGCg og 55 mg koffein (i alt 295 mg). Bidro oplyser mig om, at der ikke er viden om de restende 705 mg i hvert brev, da de ikke ved, “hvad et teblad ellers består af”. Derfor har de “kun” analyseret for de vigtige antioxidanter (catechiner) samt koffein.

Teekstrakten er pakket ind i lufttætte poser, hvilket gør, at kvaliteten er bibeholdt bedst muligt. Super! Jeg åbner en pakke og møder en vildt overraskende duft af lakrids salmiak i min næse og tænker straks på ”rustne søm”!

ActiGreen Tea Powder spsk

Jeg er nødt til at smage på pulveret i rå form – og smager noget stærkt, bittert og lidt syrligt, som fylder munden godt ud. Jeg ser en ny slags sennep for mig!

Jeg hælder brevet op i en kop og tilsætter 200 ml. kogt vand afkølet til 85-90 grader, sådan som anvisningen er på pakken. Teen bliver smuk dyb gul. En lidt mørkere gul, end hvad jeg normalt ser.

ActiGreen grøn te ekstrakt pulver

Teen dufter lidt af en varm hyldebærsaft – i hvert fald svagt sødligt og en smule syrligt. Gad vide, hvordan den smager!

Teen smager kraftigt – med lidt sødme, lidt syrlighed og med en svag til middel bitterhed. Eftersmagen er mest præget af lidt bitterhed. Det er som om, den hverken er fugl eller fisk, men at man selv skal vælge side, og understøtte den smagsnuance, som man gerne vil have til at træde frem. Jeg gør et forsøg! Jeg presser lidt citronsaft i for at fremhæve det syrligt, og det virker ganske godt – dog stadigvæk præget af en lidt bitter eftersmag. Måske vil den egne sig godt i en smoothie eller juice.

Teen efterlader en atypisk gul flade på indersiden af min tekop, lige som te kan efterlade sin mørke garvesyre på tekoppen.

Jeg vil ikke bedømme smagen af denne grønne te ekstrakt, da firmaet markedsfører sig produktet som et kosttilskud og ikke som en te.

Te ekstrakten fås i flere varianter fra PhamaGreen, nemlig som denne økologiske variant, en ikke-økologisk, en med pebermyntesmag og en som piller. Denne testede økologiske ActiGreen grøn te ekstrakt pulver har jeg fundet billigst på nettet hos Helseplus eller Med24. Også varianterne af ActiGreen grøn te ekstrakter har jeg fundet billigst der. Køber du blot et enkelt produkt for over 100 kr., så er det billigst hos Helsebixen, da de har fri fragt ved køb over 100 kr.

Se ActiGreen hos Helseplus.

Se ActiGreen hos Med24.

Se ActiGreen hos Helsebixen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *