Tekander

Her viser jeg dig de seks mest smukke, funktionelle og kvalitetsfulde tekander, som jeg synes passer til den danske te-kultur. Jeg håber, du vil synes lige så godt om dem, som jeg!

 

Te-termokande med justerbart filter!

Stelton-Emma-Te-kande

Denne elegante og meget flot designede Stelton® Emma Te-termokande i rustfrit stål og bøgetræ har et regulerbart tefilter, som du bare skal dreje på, når teen har trukket nok. Det synes jeg er virkeligt smart! Du tilbereder teen og skal ikke afvente træktiden i køkkenet, men tager kanden med dig – med det samme. Oveni slipper man for drypperiet, når teen skal ud af den rene kande.

Se Stelton Emma Te-termokanden hos Roomsa og se deres video på siden der viser, hvor let det er at regulere filteret. Den rummer 1,25 liter og koster 599 kr. Det har ikke været muligt for mig at finde den billigere og her fragten oveni gratis.


 

Dansk Arne Jacobsen design

Stelton-arne-jacobsen-te-kandeDenne Stelton® Classic Arne Jacobsen Tekande er virkelig smuk og elegant og er et sandt bevis på dansk design og produktion og “not made in China”. Jeg er vild med tuden og hanken som troner hver sin vej på den klassiske potte. Arne Jacobsen designede te-stel i rustfrit stål for Stelton, men efter hans død og med den nye direktør fra Georg Jensen, blev designeren Paul Smith bedt om at forny Arne Jacobsens tekanden.

Tekanden rummer 1,25 l og er måske lidt pebret i pris til 1499 kr., men byder på meget kvalitet og klassisk design for prisen. Prisen synes at ligge fast på alle hjemmesider, så du kan med fordel købe den hos Roomsa, hvor du også får fri fragt.


 

Menu Kettle Tekande

Kettle_Tekande

Denne unikke Kettle tekande bygger på samme princip som Stelton Emma Tekanden, nemlig at du ikke behøver at vente i køkkenet på at træktiden er gået, for at håndtere tebladene. Oveni skal du heller ikke rode med dryppende tefilter. Det er virkeligt smart! Kanden er designet, så te-ægget nemt løftes op ved at trække i det fastgjorte silikonebånd, når teen er klar til servering.

Kettle tekanden er designet af arkitekterne Jonas Bjerre-Poulsen og Kasper Rønn, der har rødder i skandinavisk designtradition. Deres intension med designet af tekanden er, at lade to traditioner mødes, nemlig den asiatiske zen-filosofi og skandinavisk design.

Kettle tekanden rummer 1,5 l og prisen synes at være fast på 500 kr. Jeg har fundet et sted, hvor den er på tilbud til 469 kr.!
Kettle tekande hos Dubuy


 

 

Kähler Omaggio Tekande

Kähler Omaggio Tekande

En del kender måske Kähler fra den morsomme vasepanik i 2014, hvor folk blev rasende over, at der var udsolgt af Kähler vaser. Dette er deres meget smukke og enkle tekande med Omaggio-striber, som de kalder dem. Jeg kan virkelig godt lide denne enkelthed og kombinationen af form, udsmykning og materialer. Hanken, som er i ubehandlet træ, er både solid og smuk. Det er designerne Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft, som står bag denne tekande.

Kähler Omaggio Tekanden rummer 1 liter og prisen ligger på 600-700 kr. på nettet, men jeg har fundet et sted, hvor du kan få den til 599 kr. med gratis fragt. Besøg Trendyliving


 

Stelton® tager asien til Danmark

Stelton-Theo-te-kandeJeg elsker denne Stelton® Theo Tekande. Jeg synes, den er så gennemført med et udtryk fra både Skandinavien og asien på samme tid. Tekanden er designet af Francis Cayouette for Stelton. Tekanden er lavet i stentøj og har denne dybe sorte farver. Låget og håndtaget er lavet af bambustræ

Tekanden rummer 1,25 liter og koster 600-650 kr. på nettet. Jeg har fundet den til 599 kr. med gratis fragt. Besøg Roomsa

Til tekanden kan der tilkøbes en tevarmer i samme materiale som tekanden eller tekrus med coaster til. Tevarmeren koster 299 kr. og et tekrus koster 129 kr.


 

Ypperste støbejernskvalitet fra Staub

Staub TekandeDette er bare en vild flot fransk tekande fra Staub lavet i emaljeret støbejern og produceret af den bedste støbejernsvirksomhed i Frankrig. Jeg elsker designet, som trækker mig ind i en moderne og klassisk tidsalder i både det franske og asiatiske køkken på samme tid.

Emaljeret støbejern er kulstofberiget jern overtrukket med en emalje, der hovedsageligt består af glas og dette er særdeles godt til at lagrer på varmen. Kanden tåler op til 800 grader og vejer 2,4 kg. Ikke mærkeligt, at den kan holde på varmen!

Staub Tekanden rummer 1,15 liter og prisen på nettet ligger mellem 1000 – 1300 kr. – men jeg har fundet et sted, hvor den kan købes til 849 kr. med gratis fragt. Besøg Wupti