Matcha te er pulveriseret japansk grøn te tilberedt med vand. Matcha te skiller sig ud fra andre teer, fordi du indtager hele teblade fremfor udtræk fra teblade. Derfor indeholder Matcha te et meget højere niveau af de sunde effekter fra grøn te.
Uanset om du ønsker en tyk eller tynd te, kendt som henholdsvis Koicha og Usucha, så skal du brygge teen korrekt. Her får du en 6 trins guide:
Matcha Te: 6 trins guide
1. Kog vand til te og brug vandet til at forvarme din kop eller Matcha skål. Gem 2-3 dl. i kedlen. Hæld vandet ud af koppen og tør den grundigt.
2. Brug ½-2 tsk. Matcha pulver for at lave Usucha og 3-4 tsk. for at lave Koicha. Put Matcha pulveret op i en si.
3. Si Matcha pulveret så det bliver så fint som muligt.
4. Hæld de 2-3 dl. varmt vand i skålen. Sørg for, at vandtemperaturen stadig er mellem 70-80 grader.
5. Pisk hurtigt for at opløse den pulveriserede te fuldstændigt. Pisk i zig-sag bevægelser, hvis du ønsker at drikke Usucha, indtil en tyk skum opstår. Hvis du foretrækker Koicha rør i cirkulære bevægelser for at opnå en mere jævn blanding uden skum. Du kan bruge en lille elektrisk pisker eller et klassisk bambus piskeris.
6. Drik den tilberedte Matcha Te med det sammen og lad din krop få alle de gode antioxidanter.
Tips:
- Pak Matcha pulveret i en lufttæt beholder og put det i køleskabet. Brug det gerne indenfor en måneds tid.
- Prøv også Matcha Te lavet på kildevand.
- Se testet og smagsgodkendt Matcha.
Redskaber:
- Kop eller Matcha skål
- Piskeris
- Ske
- Si
Video:
Nyd denne video der meget stemningsfuldt viser dig, hvordan man tilbereder en klassisk Matcha Te. Du kan afbryde videoen efter 2:15 minutter.