Hvad er Soufflé egentlig?
Ordet soufflé kommer fra fransk og betyder puste op, hvilket sker i opskriften, når æggecreme kombineres med æggehvider.
Soufflé er en meget klassisk dessert og har ry for at være besværlig at lave. Hemmeligheden til succesfulde souffléer er at følge opskriften punkt for punkt og så aldrig åbne ovnlåget, når souffléen bager.
Souffléen skal serveres med det samme, inden den begynder at falde sammen. Den serveres typisk i Soufflé skåle, som også kaldes for ramekin.
Den japanske Namiko Chen har lavet en virkelig lækker Matcha Soufflé opskrift, som findes i hendes kogebog “Just one cookbook”. Her kan du se hendes tilberedning af Matcha Soufflé og længere nede har jeg lavet en ingrediensliste til dig, samt beskrevet hendes opskrift med ord. God fornøjelse!
Her kommer ingredienserne, der er brugt i videoen (bemærk at sukker går igen tre gange):
- ½ spsk. smør (rumtemperatur)
- 4 tsk. sukker
- 3 store æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 25 g. mel
- 150 ml. sødmælk
- 100 ml. piskefløde
- 1-2 tsk. Matcha grøn tepulver
- 3 æggehvider
- 4 spsk. sukker (44 g.)
- 1 tsk. flormelis
Opskriften er ganske simpel:
Smør 4 soufflé-skåle. Drys hver skål med 1 tsk. sukker. Køl skålene i køleskabet. Bland 3 æggeblommer med 2 spsk. sukker. Tilsæt mel og bland godt. Varm mælk og fløde indtil det næsten koger. Tilsæt en lille smule af det varme mælk/fløde mix (højst 80 grader varmt) i æggecremen og pisk godt. Langsomt piskes resten af mælk/fløde mixet i. Varm blandingen over medium-lav varme i 3-4 minutter, mens du pisker. Køl det til rumtemperatur og put det i køleskabet for nedkøling. Sigt Matcha tepulveret i blandingen og bland det godt.
Æggehvidemassen: Pisk 3 æggehvider på medium hastighed i 2 minutter. Put 4 spsk. sukker i æggehvide-massen. Pisk massen på høj hastighed i 3-4 minutter til perfekt stivhed, og pas på du ikke overpisker!
Bland forsigtig 1/3 af æggehvide-massen i Matcha-massen. Bland forsigtigt resten af massen i. Pas på du ikke over-blander! Fyld dejen op i skålene, bank luften ud og kør en finger rundt om kanten af formen. Bages 12-15 minutter i en 200 grader forvarmet ovn. Drysses med flormelis og serveres.
Velbekomme!
Er du som jeg blevet nysgerrig på den sigte, som Namiko Chen bruger til mel og Matcha, så har jeg ledt på nettet, og jeg har fundet en billig strøer og en klassisk træsigte, som har præcis samme funktion.