Opbevaring af grøn te

Grøn te afgiver sin duft hele tiden – og det er uanset om det er ren grøn te eller grøn te med aroma. Jo mere ilt der er omkring teen, jo mere duft kan den smide af sig. Teen oxiderer langsomt og dette påvirker både smagen og de sunde effekter ved grøn te negativt.

Dufte kan også vandre, fx så en ren grøn te opbevaret med en aroma-te bliver aromatisk.

Mange supermarkeder sælger deres teer stående i trækasser med åbne eller lukkede løse plastiklåg, og det er en katastrofe for udviklingen af teernes kvalitet.

For at undgå disse fejl, skal du altid opbevare din te i en dåse eller krukke med tætsluttet låg. Hvis du har en større mængde te, kan du vælge at dele den op i det, du løbende bruger, og så lad resten blive i den pakke, som du har købt teen i og pak den ind i en madpose uden luft i og bind en stram knude. Placer den lufttæt-indpakkede te et sted uden for meget varme og lys. En tedåse kan også placeres i køleskabet.

CHECK: Det du skal sikre er, at din te er opbevaret:

1. Lufttæt
2. Ikke tæt på aromatiske dufte
3. Mørkt
4. Væk fra fugt
5. Ikke for varmt og gerne køligt.

Tedåser er meget funktionelle i forhold til at bevare teens kvalitet – og dåserne fås i mange udformninger og med forskelligt design. En unik funktionel dåse til te giver mig en mere fuldendt oplevelse af tilberedning af te, og jeg nyder at tage dåserne frem, når jeg tilbereder te for mine gæster. Jeg kan godt lide et mix af forskellige dåser, men man kan også sagtens vælge sig en mere ensartet stil.

Se tedåser hos GreenTEA.