Japansk tepulver stammer fra tebuskens første skud. Det er de samme teblade der bruges til produktion af den mest fornemste te i Japan; Gyokuro te. Det kræver stor erfaring at producere Gyokuro te og forarbejde det til Matcha. En vigtig del i processen er, at de nye skud dækkes til og vokser videre under sivmåtter. Dette gør, at klorofylet i bladene ikke bliver beskadiget af solens stråler og bevirker, at bladene får en mørkere farve og indeholder lavt garvesyreindhold. Teen bliver dermed mildere og sødere end andre grønne japanske teer, men er forsat meget smagsfuld.
Teen høstes kun en gang om året, i maj, og kun de spæde topskud plukkes forsigtigt. Stængler og vener fjernes, og så bliver skuddene dampet, tørret og malet til pulver af små granit møller. En Matcha-mølle kan kun producere ca. 60 gram Matcha i timen. Teen skal nemlig males meget forsigtigt, så den ikke bliver varm og mister sine gode effekter. Man drikker derfor hele tebladet, når man drikker matcha – hvilket giver os mest muligt af de gode effekter ved grøn te. Tepulver kan bruges til Matcha Te eller som ingrediens i opskrifter, som fx Soufflé.
Testet og anbefalet Matcha tepulver:
Clearspring økologisk Matcha grøn te pulver, Premium grade.
Vurdering: 4 ud af 6. Læs testen.
Kilopris: 2450 kr.
Clearspring økologisk Matcha grøn te pulver, Ceremonial Grade.
Vurdering: 6 ud af 6. Læs testen
Kilopris: 4630 kr.
Hildegarde de Bingen, Økologisk Matcha grøn te, Premium Grade
Vurdering: 5 ud af 6. Læs testen.
Kilopris: 1670 kr.