Grøn te variationer

Grøn te er rigtig te fra tebusken Camellia sinensis. Ved fremstilling af grøn te bliver de friskplukkede teblade opvarmet for at stoppe bladets oxidering. Dette giver teen en fantastisk smag. I friske blade er der op til 30% catechiner, hvilket er et sundt tørstof. Når oxideringen stoppes i produktionen af grøn te, så bevares disse tørstoffer i teen. Derfor har måde du tilbereder din te også stor betydning, hvis du ønsker at bevare catechinerne i din grønne te.

Læs mere om tilberedning af te her.

Der findes mange grøn te varianter:

Grøn te kan blandes med andre teer eller urter, fx kan man lave en cool mint grøn te ved at blande grøn te med mynteblade. Læs her om vores tests af te-blandinger.

Andre grønne teer blandes fx med frugtstykker, blomsterblade og tilsætte aroma.     Læs her om vores tests af aroma-te.

Der findes variationer som grøn Chai te eller grøn Chai Latte te, hvor man blander den grønne te med rørsukker og fx ingefær og kardemomme. Der er mange forskellige smagsudgaver af Chai te. Grøn Chai Latte te er med mælk. Teen er særlig populær i instant te udgaven. Læs her om vores tests af Chai Latte.

GreenTEA tester grøn te variationer og anbefaler kun de bedste.